(Фото) Двајца бугарски „окупатори“ на Македонија

/

Германски картички со ликовите на двајца бугарски генерали – Константин Жостов од селото Гајтаниново, Неврокопско, (дн. Гоце Делчев) Пиринска Македонија и Климент Бојаџиев од Охрид, Вардарска Македонија.

Според официјалната доктрина во Република Северна Македонија, овие двајца високи бугарски офицери, родени во Македонија се „бугарски окупатори на нивната родна Македонија. “Извор: Македонски документиПретходна статија

Ковачев: На местото на спомениците на окупаторската Црвена армија во Софија и во Пловдив да се постават споменици на Левски, Ботев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Ванчо Михајлов

Следна статија

(Видео) Во Бугарија е откриена досега непозната фотографија на големиот Пејо Јаворов и неговата сопруга и муза Лора Каравелова

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (8)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. На почетокот