(Галерија) Огласи на македонски Бугари во Канада од почетокот на минатиот век

//

Огласи на македонски Бугари во канадските весници од почетокот на 20 век. Напишани на старата книжевна норма на бугарскиот јазик. Огласувачите во случајот се Бугари од Прилеп, Костур, Охрид и Лерин.

Извор: Фб профил на Ангел Ангелов

Претходна статија

Стогодишната историја на МПО во САД и Канада претставена во изложба во градот Гоце Делчев

Следна статија

Браќата Миладиновци добија барелјеф во „Дворот на Кирилицата“ во старата бугарска престолнина Плиска

Најново од Истакнато

Невладини организации на македонски Бугари од РС Македонија со осуда за срамниот говор на омраза кон Бугарите и Бугарија на фудбалскиот натпревар меѓу РС Македонија и Бугарија во Скопје

Претставници на 10 граѓански здруженија на граѓани на РС Македонија, со бугарска национална самосвест, испратија писмо