ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ КОИ ЌЕ ВЕ ИЗНЕНАДАТ И НАСМЕАТ!

//

1 Луѓето кои пијат кафе повеќе уживаат во сексот и почесто го имаат од оние кои не пијат.

 

2 Зеницата на окото се проширува за 45% кога ја гледаме личноста  која ни се допаѓа.

3 Луѓето и делфините се единствени суштества кои имаат секс за задоволство.

4 Повеќе калории се убиваат во текот на спиењето, одошто при гледањето телевизија.

5 Прашината во вашиот дом во најголем дел се создава од мртвите ткива на кожата.

6  Жените трепкаат речиси двојно повеќе од мажите.

7 Полжавот може да спие цели 3 години.8 Големината на очите останува иста во текот на целиот живот, од самото раѓање. Затоа пак, ушите и носот никогаш не престануваат да растат.

9 Звукот кој го слушаме кога ќе приближиме школка до нашето уво не се бранови од океан, туку циркулирањето на крвта низ вените во увото.

10 Човек чиј животен век е 116 години или подолг, се раѓа еднаш на 2 милијарди години.

11 Желките можат да дишат со задникот.

12 Слонот е единственото животно кое не може да скока, a има 4 колена.

13 Изградбата на бродот Титаник чинела седум милиони долари, а правењето филм за него чинелo двесте милиони долари.Претходна статија

ПОЧНУВААТ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА ИЛИНДЕНСКИОТ МАРШ, УТРЕ Е КРАЈНИОТ РОК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ

Следна статија

УЧЕНИЦИ ОД МУЗИЧКИТЕ УЧИЛИШТА „РИСТО ЈУРУКОВ“ И „АДАМ ЈЕНО“ – НА ЗАЕДНИЧКИ МУЗИЧКИ КАМП ВО БАЛАТОНЛЕЛЕ ВО УНГАРИЈА

Најново од Истакнато