КБК ФАЈТ ТИМ-СКОПЈЕ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ВО УНГАРИЈА

Кик Бокс клуб Фајт Тим Скопје, на овогодинешното Eвропско првенство по кик бокс кое ќе се одржи во Унгарија на 23.08.2019 год. ќе настапи со спортистот Борјан Трајков, кој е долгогодишен член на истоимениот клуб.

Трајков е момче кое досега има постигнато високи спортски резултати. На ова европско првенство натпреварувачот ќе настапи со уште 2000 натпреварувачи од најразлични држави. Тренерот на КБК Фајт Тим Скопје, Тони Стојановски, кој и воедно е претседател на клубот, е задоволен од динамиката на треренажниот процес кој е неопходен за настап на ова значајно европско првенство. Мотото на овој клуб е „тимот што победува не се менува“.

Се надеваме дека и овој пат КБК Фајт Тим Скопје ќе го исполни сопственото мото. Успех!