ЛИДЕМ : УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ ВО ЗЕМЈИТЕ СО ЛИБЕРАЛНИ ПОЛИТИКИ ОПАЃА

//

Бројките покажуваат дека во Република Македонија секоја година расте бројот на полнолетни граѓани осудени за кривични дела против здравјето на луѓето, меѓу кои доминираат обвиненијата од член 215 од кривичниот законик. Од друга страна, употребата на наркотици во земјите кои воведуваат либерални политики на национално ниво опаѓа. Декриминилизацијата на канабисот подразбира неказнивост на уживателот односно третирање на конзумацијата на јавни места и поседот над предвидените количини на ниво на прекршок. Либерално-Демократската младина соглсно своите политички и програмски определби активно се залага за декриминализација на канабисот во Република Макеоднија.Секој има право на сопствен избор, се вели во соопштението на Либерално-Демократската младина.Претходна статија

МИЦКОСКИ : ПРАШАЊЕТО Е СПРОТИВНО НА ВЕНЕЦИЈАНСКАТА КОМИСИЈА

Следна статија

ВО ОВИЕ ТЕШКИ ВРЕМИЊА, ДА СЕ ПОТСЕТИМЕ НА ЈАВОРОВ

Најново од Вести