„ЛОЈДОВИ СЛИКОПИСИ“ ВО ЗАВОД И МУЗЕЈ-БИТОЛА

/

Во малата сала при Заводот за заштита на спомениците и музеј Битола вечерва (18 јули) , во 20 часот ќе биде отворена изложбата „Лојдови сликописи“ …

Во рамки на изложбата „Лојдови сликописи“ на авторот Ѓиво Башиќ, се претставени фотографски записи од патувањата на патничките бродови „Кралица Марија “ и „принцеза Олга“, кои се сведоштво за кружните патувања на патничките параброди на југословенското поморско друштво „Лојд“ во триесетите години.

Изложбата се реализира со поддршка на Министерството за култура, а во соработка со Дубравачки музеи и Поморски музеј од Дубровник, Република Хрватска.

Претходна статија

НАЈУБАВИТЕ ПЛАЖИ ВО СВЕТОТ (ГАЛЕРИЈА)

Следна статија

ЗАЕВ,ТЕВДОВСКИ И ДУРАКИ: ПРОЕКТОТ ФИНАНСИРАН ОД ЕУ ИПА ФОНДОВИ ЌЕ ГО ПОДОБРИ КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ ВО РАДОВИШКО

Најново од Истакнато