МАКЕДОНИЈА НА ТРЕТО МЕСТО ПО БРОЈ НА ЗАБОЛЕНИ ОД КОРОНА ВИРУС МЕЃУ ЗЕМЈИТЕ ОД НАЈБЛИСКОТО ОПКРУЖУВАЊЕ

//

Со 232,53 случаи на еден милион жители, Македонија се наоѓа на третото место според бројот на заболени од Ковид-19, споредена со земјите од нашето најблиско опкружување. Во оваа неславна табела приматот го држи Хрватска со 276, 23 случаи на еден милион жители а втора е Србија со 233, 21 случаи.

Како репер се земени официјалните податоци објавени до 15 часот на денешниот ден 4 април 2020 година.

Важно е да се напомене дека Косово со 73,51 случаи и Бугарија со 72,89 случаи се двете соседни земји кои имаат најмал број на заболени, не само во нашето соседство туку и на Балканот. Во однос на Хрватска, напоменуваме дека таа и покрај високиот процент на заболени има најголема успешност во соодносот излечени и починати лица од корона вирусот а имено 119 и 12 починати.Претходна статија

АДВОКАТ СНИМАН КАКО КРАДЕ – ДРАГАН ГАЏОВ ЌЕ ГИ БРАНИ ШТИПСКИТЕ НАСИЛНИЦИ

Следна статија

ТВ СТАР: ХРВАТСКИ ПРОГРАМЕРИ НАПРАВИЈА АПЛИКАЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ НА КОРОНА ВИРУСОТ

Најново од Вести