Мерки против неконтролирано горење отпад на нестандардни депонии

//

Ажурираниот национален имплементационен план за редукција и елиминација на перзистентните органски загадувачи опфаќа и препорачува повеќе акции како наредни чекори за исполнување на обврските кон Стокхолмската конвенција и унапредување на животната средина во доменот на овие хемикалии, како што е спречување неконтролирано горење отпад на нестандардни депонии, воспоставување контрола при увоз на стара опрема со ризик од хемикалии штетни за здравјето на луѓето и животната средина, формирање и функционирање на собирни центри, центри за третман и преработка на искористени возила, како и други мерки… (Прочитајте го целиот напис овде)

Претходна статија

Владата ја одобри првата гринфилд инвестиција од Планот за економски раст

Следна статија

15 милиони денари за отпочнување на проектот за гасификација на Битола

Најново од Вести