Параван комисии и работни тела со веќе видени “реформски идеи”

/

Што е тоа што ни се случува, што е тоа што не прави нервозни, без насмевка на лицето, што е тоа што се почесто гледаме лошотоја, лицемерие кај луѓето и онаа примитивна селска итрина, а се однесуваме како да сме се помириле со тоа и го прифаќаме како нормален дел од нашето секојдневие?!

Сите некако се обидуваат да ја носат убавата маска, да го покажат своето убаво спакувано лице пред јавноста, да го афирмираат својот гламур, демек тие се фаците што ја вртат државата, градот, тие се тие кои можат да си дозволат и обезбедување, бидејќи кај нив се е некако специјално… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Цензурирано општество

Следна статија

Како да се спаси Македонија

Најново од Колумни