Почеток на маратонските консултации меѓу Атина и Скопје

Од почетокот на новата година започнува маратон во консултации меѓу грчката влада, македонската влада и специјалниот посредник на ОН, Метју Нимиц, со една единствена цел: да се дојде до договор за името на соседната земја и тој да биде изгласан од парламентите на двете земји најдоцна до почетокот на јули, кога треба да се одржи Самитот на НАТО“, пишува „Прото тема“… (Прочитајте го целиот напис овде)