ПОМОШТА ОД 6.000 ДЕНАРИ ЌЕ СТИГНЕ ДО СИТЕ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

Владиниот портпарол, Душко Арсовски рече дека помошта од 6.000 денари ќе ја добијат сите, а тоа што доцнело носењето на Законот во Собранието ги предизвикало непријатностите.

loading...

„Владата стори се помошта да стигне до оние за кое е наменета, а целта е никој да не биде изоставен“, рече Арсовски, одговарајќи на новинарски прашања.

Тој посочи дека Владата очекува толеранција од банките во наредните денови, додека целосно не заврши исплатата на предвидената поддршка од 6.000 денари, зашто се работи за граѓани од најранливите категории, кои беа најпогодени од кризата.

Арсовски на прес-конференцијата истакна дека се обработени сите приговори, но конкретните бројки ќе бидат соопштени најдоцна до утре. На сите што поднеле приговор, ќе им се одговори на електронската адреса која ја навеле при поднесувањето на пригвоорот. Се ажурираат и листите на веб страницата „купувамдомашно.гов.мк“, каде ќе моѓат да ги проверат истите податоци, информира Арсовски.loading...

Тој соопшти дека за оние со блокирани сметки, банките кои имаат техничка можност им отвориле подсметки за да се исплати помошта.

Со оваа мерка се исплаќаат 27,5 милиони евра кон најранливите категории граѓани.