|

Потпишан меморандум за разбирање за заеднички проектни активности меѓу Јавното обвинителство и Мисијата на ОБСЕ во Скопје

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, Љубомир Јовески, и амбасадорот Килијан Вал, шеф на Мисијата ОБСЕ во Скопје, денеска потпишаа меморандум за разбирање меѓу двете институции за спроведување заеднички проектни активности во периодот 2023-2025 година.

Целта на меморандумот е да се создаде правна рамка за идната соработка во клучни области.

Соработката меѓу Јавното обвинителство и Мисијата на ОБСЕ во Скопје во следниот период ќе се реализира врз основа на годишни програми со конкретни проектни активности во рамките на проектот „Зајакнување на владеење на правото и човековите права во Северна Македонија III“.

На средбата при потпишувањето на меморандумот јавниот обвинител Јовески го информира амбасадорот Вал за повеќе актуелни прашања поврзани со работата на Јавното обвинителство.Слични Објави