| |

РЕНАТА ДЕСКОСКА НОВ МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА А АСАФ АДЕМИ ЗА КУЛТУРА

Портпаролот на Владата, Миле Бошњаковски денеска ги објави новите предлог министри. Имињата по предлог на премиерот Зоран Заев веќе се доставени до Собранието на Република Македонија. Рената Дескоска од Министерството за образование ќе го замени Билен Салији во Министерството за правда. Абер Адеми ќе ја замени Дескоска во Министерството за образование. Нов министер за култура ќе биде Асаф Адеми, кој ќе го замени Роберт Алаѓозовски, Барду Лаути ќе биде нов министер без ресор.Слични Објави