ТЕСТ: ДАЛИ ГЛЕДАТЕ РАЗЛИКА?

//

Има многу тестови кои ни помагаат да утврдиме какви личности сме. Денес ќе ви презентираме тест кој ќе ја одреди другата страна на нашата личност.

1. Дали лицето во центарот на двете илустрации е подеднакво среќно?

2. Дали човекот во центарот на двете илустрации е подеднакво лут?

3. Дали човекот во центарот на двете илустрации е подеднакво тажен?

Резултати
Ако мислите дека расположението на лицето во центарот не се менува тогаш вие сте „ментално независни”. Ако мислите дека неговото расположение е поразлично на втората слика, тогаш сте „ментално меѓусебно зависни“.

„Ментално независни“ – ова се луѓе кои ги оценуваат другите без да бидат заинтересирани за било какви детали. Тие го оценуваат секое дејство на другите според она што го гледаат, а околностите остануваат во позадина.„Ментално меѓусебно зависни” – овие луѓе ги земаат во предвид околностите што довеле до однесувањето на лицето. Тие разбираат дека секој може да реагира поинаку во одредена ситуација.

Каде грешиме?
Истражувањата покажуваат дека повеќето луѓе се фокусираат само на одредена личност, додека другите остануваат во позадина. „Ментално меѓусебно зависните” луѓе гледаат подобро на околината и наоѓаат полесно објаснување за ставовите и постапките на луѓето.Претходна статија

ЗАШТИТАТА НА ДОМАШНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЧЕЛИК СТАНУВА ВЛАДИН ПРИОРИТЕТ

Следна статија

ОБЈАВЕН ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ НАГРАДИ

Најново од Истакнато

Кога идентитетот е бетон

Пишува: Ѓорѓи Трендафилов Вчерашниот фудбалски натпревар меѓу Северна Македонија и Бугарија е одличен настан за крај