ТЕСТ: ПРВОТО ЖИВОТНО ШТО ЌЕ ГО ВИДИТЕ НА СЛИКАТА ПОКАЖУВА ШТО ВЕ ЗАГРИЖУВА НАЈМНОГУ

Што ве загрижува сега? Одговорот на ова прашање ќе го најдете откако ќе ја разгледате оваа илустрација:

Кое беше првото нешто што го видовте? Првото животно што го видовте или птица, ја открива причината за вашите грижи и најдоброто решение за нив. Еве ги одговорите:

Пантери


Доколку ги видовте пантерите најпрво, главната причина за стресот во вашиот живот е вашата љубовна врска. Чувствувате дека двајцата сте далеку еден од друг и немате идеја на каде одат работите. Најдоброто решение е да разговарате со партнерот за она што ве загрижува. Комуникацијата е често клучна за решавањето на сите лични проблеми.

Лавови


Ако најпрво ги видовте лавовите, вие сте во период кога се борите со тешките одговорности што ги избегнувавте некое време. Вие се грижите за сè и за сите, но не и за себе. Вашето семејство и пријатели мислат дека сте многу силни и одговорни, но ги чувствувате вашите крајни линии и немате енергија да се грижите за себе, на пример, за конечно да одите на лекар или фризер. Нема ништо лошо да се биде малку себичен понекогаш и да се ставите на прво место. Направете пауза!

Зебри


Ако најпрво ги видовте зебрите, најголемите грижи во моментов ви се поврзани со вашето здравје или здравјето на некој близок. Благата вознемиреност е нормална и нè стимулира да живееме поздрави животи, но ако вознемиреноста се претвори во силна вознемиреност и страв, тоа може да предизвика и други проблеми. Јадете колку што е можно поздраво, вежбајте почесто и не грижете се за работи што не се до вас.

Жирафи


Ако најпрво ги видовте жирафите, тогаш сте загрижени за вашата работа и финансиите. Се прашувате дали напредувате професионално, дали ова е оптималната плата што можете да ја добиете, а вашите одговорности постојано се зголемуваат и мора да научите нови и нови работи. Ако мислите дека сте потценети на вашето работно место, обидете се да ги подобрите вашите вештини и да барате нова работа.

Сина птица


Ако најпрво ја видовте сината птица, тоа значи дека се чувствувате изгубени и осамени. Денес сите ние комуницираме претежно од далечина – преку пораки, е-пошта, споделени фотографии. Сепак, ви недостасува вистинска комуникација. Време е да ги повикате вашите пријатели на вистинска дружба.

Двете птици


Ако најпрво ги видовте двете птици, тоа значи дека ве мачи осаменоста, но не знаете да зборувате за своите чувства и мислите дека никој нема да ве сфати сериозно. Не ги потиснувајте вашите емоции и верувајте им на пријателите и семејството – ако нешто ве загрижува, доволно е тоа да го споделите. Проблемот е во тоа што отсекогаш сте биле многу независни и навикнати да се справувате со сè самостојно, но понекогаш мора да се опуштите и да научите да споделувате. Ако никогаш не ги откривате вашите вистински емоции, вашите пријатели нема да знаат дека ви е потребна нивна помош.Слични Објави