Укинати се сите ограничувања за влез во Хрватска

/

И патниците од трети земји отсега ќе можат да патуваат во Хрватска без ковид сертификати или негативен тест.

Со тоа, како што потврдија од хрватското МВР од денеска повеќе не важат ограничувањата на границите што беа донесени за време на пандемијата на коронавирус.

„Важноста на Одлуката за привремено ограничување на преминувањето на граничните премини на Република Хрватска, која важеше до 30 април 2022 година, не е продолжена. Затоа, влезот во Република Хрватска е дозволен под условите за влез кои важеле пред епидемијата на Ковид-19, односно под условите пропишани со Шенгенскиот граничен кодекс, Законот за странци итн., но без исполнување на епидемиолошки услови “, соопштија тамошните власти.

Извор: Temite

Претходна статија

Героргиевски: Производството на храна е стабилно, земјоделците да ја искористат владината помош

Следна статија

ДУИ го открива споменикот во Слупчане посветен на борците на УЧК

Најново од Вести