УТРЕ ЗАПОЧНУВА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ BG ЕКРАН ONLINE СО ПОВЕЌЕ ОД 20 ФИЛМОВИ КОИ ЌЕ МОЖАТ ДА СЕ ГЛЕДААТ БЕСПЛАТНО

/

По повод 15-тата годишнина од создавањето на Државниот културен институт кон минстерот за надворешни работи на Бугарија од утре 20 ноември почнува виртуелниот филмски фестивал „Бг екран Online“. Иницијативата ќе продолжи до 6 декември, а ќе бидат претставени повеќе од 20 филмски продукции.

Селекцијата вклучува долгометражни, краткометражни, документарни и анимирани филмови.

Филмовите ќе можат да се гледат на online платформата Nettera TV+ бесплатно во секое време и на секаков вид уред.На следниот линк ќе можете да уживате во богатата програма на оnline фестивалот „БГ ЕКРАН Online“ – https://neterra.tv/festival/bgekran

Претходна статија

ХРОНИКА НА ЕДНА САМОУБИСТВЕНА ЉУБОВ: ЛОРА КАРАВЕЛОВА И ПЕЈО ЈАВОРОВ

Следна статија

КРВАВИТЕ РАЦЕ НА ДОБРИОТ ВОЈНИК ТИТО

Најново од Истакнато

Мигдонците од протоколот

Пишува: Никица Корубин Читајќи ги препораките од заедничката комисија за образовни и историски прашања, кои се