| |

(Видео) Безвременската „Притури се планината“ во изведба на Детскиот хор, Симфонискиот оркестар и Оркестарот за народна музика на БНР

Погледнете го првото музичко видео на Бугарското национално радио на YouTube каналот на Бинар и на сите социјални мрежи на БНР!

50 години по првото снимање на „Притури се планината“, оваа народна песна се враќа дома со нов аранжман, нова визија и во изведба на Детскиот хор, Симфонискиот оркестар и Оркестарот за народна музика на БНР.

Погледнете ја оваа маестрална изведба:Слични Објави