|

(Видео) Храмовите и домовите на Филипопол

Погледнете ја епизодата посветена на убавиот бугарски град Пловдив на емисијата „Туризам.БГ“ на Бугарската национална телевизија емитувано на 11.11.2023 година!

Откако древниот Филипопол созреал, великиот Лукијан напишал – „Тој е најголемиот и најубавиот од сите! Навистина, неговата убавина сјае оддалеку“.

Помеѓу Алфата и Омегата, Пловдив е град постар од Рим и Атина, современик на Троја и Микена. Градот под ридовите е меѓу најатрактивните антички градови за туризам.

Слични Објави