Видео: Темната задолжена реалност во која преживуваме објаснета во неколку минути

//

Адис Араповиќ е поранешен проект менаџер во невладината организација „Центар за граѓанска иницијатива“- CCI. Во мометов е дел од тимот на познатиот босански политичар Фахрудин Радончиќ и неговата Унија за Подобра Иднина (SBB), партија која негува десничарско-центристичка идеологија. Араповиќ за време на свое гостување во емисија на една босанска телевизија во рамките на неколку минути ја објаснува ситуацијата во која се наоѓаат поголемиот дел од балканските држави. Тој отворено зборува за задолжувањата на Владите и како парите од тие заеми не се користат за создавање на нови добра, туку за купување социјален мир преку исплата на плати, пензии и социјални помошти. Погледнете го самото видео:Претходна статија

ГДУ со позитивни пораки од Брисел: Македонија доби силна поддршка за добивање датум за отпочнување на преговорите со ЕУ

Следна статија

Кривична за Паско Кузман за 19 милиони денари

Најново од Интервју