ЗБОРУВА ИВАН МИХАЈЛОВ ПОСЛЕДНИОТ ВОДАЧ НА ВМРО: НАЈГОЛЕМА ВИНА ЧУВСТВУВАМ ШТО НИШТО ПОСЕБНО НЕ СУМ НАПРАВИЛ ЗА МАКЕДОНИЈА, ЗА ПОРОБЕНИТЕ…

//

Погледнете го единственото телевизиско интервју на последниот водач на ВМРО, Иван (Ванчо) Михајлов со познатиот бугарски новинар Кеворк Кеворќан (соработник на бугарската ДС).

Еве што кажува Иван Михајлов на 23 мај 1990 г. во Рим, неколку месеци пред неговата смрт во септември истата година. Колку од сегашните „вмровци“ можат да се пронајдат во неговите зборови и пред се скромност

Претходна статија

ГОЛЕМО БРАВО ЗА МАЛАТА ХУМАНИТАРКА АНДРЕА ОД СТРУГА

Следна статија

СОНК НАЈАВУВА ШТРАЈК, МОЖНО Е УЧЕБНАТА ГОДИНА ДА НЕ ЗАПОЧНЕ НА 2 СЕПТЕМВРИ

Најново од Вести