| |

Вака ли во Европа?

И додека во Македонија нејзините политичари помпезно најавуваат дека државата е пред вратите на ЕУ и НАТО и дека ние како држава ги исполнуваме сите услови за да бидеме дел од европското семејство, во Република Македонија многу од политиките на ЕУ, на еден или на друг начин, а кои се поврзани со развојот на државата…

Обединети во глупоста
| |

Обединети во глупоста

…Од 120 кандидати за ОБВИНИТЕЛИ, 41 конкурирале со фалсификат диплома за странски јазик… Па се разбира дека ЕУ е курва! Сакаат да не уништат, да не разнебитат!             ДПМНЕ и ДУИ меѓудругите “активности” често скапо ни продаваа  кампањи кои на најразличен начин требаше да ни ја “подигнат свеста” како здраво да се храниме, како и…

| |

Злосторствата на комунизмот треба се изучуваат во училиштата и универзитетите

Злосторствата на комунизмот во Бугарија и во целиот свет треба да се изучуваат во средното училиште, и во универзитетите. Да се изучуваат како, како што се учи за нацизмот и фашизмот. И комунистите, како национал-социјалистите, понижуваа луѓе, создадоа криминални тоталитарни режими, напаѓаа странски народи. Но, само комунистите посегнаа на светата приватна сопственост, не само што…

| |

ЗА МАКЕДОНСКИТЕ „МИРСАДИ“

Милион Германци се изневерија себеси. Тоа беше трагедијата. Не дека еден човек имаше храброст да биде зол, туку дека милиони немаа храброст да бидат добри“                                                            …

ВМРО треба да одглуми добредојде за Столтенберг
|

ВМРО треба да одглуми добредојде за Столтенберг

Во четврток генералниот секретар на НАТО за првпат ќе дојде во Македонија и ќе се обрати пред македонскиот парламент. Тоа што може да го најде е полупразна сала и отсуство на главната опозициска партија, состојба што не може да се протолкува поинаку туку како доказ дека Македонија се уште е нефункционална држава и дека на…

Зa што се боревме?
|

Зa што се боревме?

Многу сум лута на себе. Се чувствувам изневерена, изиграна, измамена и безнадежно наивна. Како мало дете, кое спротивно на сопствениот темперамент, се труди да биде мирно, да не прави бељи, да учи, да биде послушно, да дава сѐ од себе и… на крај да не го добие ветеното или очекуваното. Или како возрасен човек кој…

Време е за мразење на Албанците
| |

Време е за мразење на Албанците

Да се биде македонски патриот, пред се треба да се мрази се што не е македонско, затоа што тоа велат било божје, праисконско. Не, поправете ме, не треба, туку мора да се мрази- албанскиот јазик, муслиманството секако, Албанците задолжително. Зошто воопшто постојат, живеат, дишат воздух со Македонците, таа виша, ариевска раса, од кои амебите потекнуваат,…

Како да се спаси Македонија
| |

Како да се спаси Македонија

Две генијални решенија можат да ја спасат Македонија од големите  маки и страдања. Првото решение е владата да воведе строга цензура во сите медиуми и на сите социјални мрежи  никој  да не смее да пишува за злосторствата и злоделата на претходната власт. Да прогласи општа амнестија на сите досегашни и идни обвинети криминалци и злосторнички…

Параван комисии и работни тела со веќе видени “реформски идеи”
|

Параван комисии и работни тела со веќе видени “реформски идеи”

Што е тоа што ни се случува, што е тоа што не прави нервозни, без насмевка на лицето, што е тоа што се почесто гледаме лошотоја, лицемерие кај луѓето и онаа примитивна селска итрина, а се однесуваме како да сме се помириле со тоа и го прифаќаме како нормален дел од нашето секојдневие?! Сите некако…

Бадникарски огнови
| |

Бадникарски огнови

Граѓаните кај нас се учени за се, а една од најважните традиции за којa се подготвуваат се бадникарските огнови. А какви се тие Бадникарски огнови ? Што  тие претставуваaт ? Прво тие никако не се од религиски побуди, бидејќи не може да го очекуваш раѓањето на спасителот за време на најстроги пости, а да се…