Д-р Е. Јусуфоски: Старите партии имаа можност да го подобрат македонското здравство, но за жал не го направија тоа

//

Д-р Енсер Јусуфоски е роден 02.11.1977 година во Кичево Р.Македонија. Основно и средно образование завршува во Кичево. Во 2002 година дипломира на Медицинскиот

Повеќе

Х. Кисинџер: Нуклеарната програма на Пјонгјанг е главниот проблем на меѓународната заедница

//

Проблемот со нуклеарната програма на Северна Кореја е “најитниот” предизвик пред меѓународната безбедност и стабилност. Признавањето на нуклеарниот статус на КНДР ќе

Повеќе

Џорџ Фридман: Само Русија има корист од војна на Балканот

//

Џорџ Фридман е американски политиколог, основач на приватната разузнавачко-аналитичка организација Stratfor и креатор на проектот “Геополитичка иднина”. Во 2011 година, Фридман ја

Повеќе