ЕДНО ПРАШАЊЕ ДО ПРОФЕСОР ДЕНКО МАЛЕСКИ

/

Како потомок на Методија Шаторов Шарло (познат и како Бай Панайот и Стария Българин) македонски партизан, револуционер генерален секретар на ВМРО (Oбединета) и на КПМ (која подоцна ја приклучи кон БКП под паролата еден народ една партија една држава) бев испровоциран од колумната на професорот Денко Малески па сакам да му поставам едно прашање.

Господине Малески зошто не ги спомнуваш македонските партизани кои го започнале комунистичкото движење во Македонија уште во 1939 кои биле активни членови и на раководни позиции во коминтерната, кои учествувале на сите големи конгреси на коминтерната низ европа дури и во својство на координатори биле активни и во шпанската граѓанска војна и кои имале блгарска самосвест, македонски партизани кои ја поддржале народната власт на “бугарскиот окупатор” бидејќи поставувал за кметови на градовите македонски револуционери и илинденци, македонски партизани кои животот го поминаја во борба за ослободување на Македонија од српска окупација и влијание и во борба за враќање на македонската земја која беше насилно одземена од македонскиот селанец и доделена на српските колонисти, македонски партизани кои беа тргнати после 1943 после заговорот меѓу Тито, Сталин и Георги Димитров за создавање на нова македонска нација и јазик па дури тогаш на сцена се појавија таканаречените партизани јужносрбијанци и нивните вазали србомани од Македонија?

Фб статус на Благој Д. ШаторовПретходна статија

КОГА МОЖЕШЕ ЗАЕВ ДА ИМ ОПРОСТИ НА МУКОСКИ, КАНЧЕСКА И МИЈАЛКОВ МОЖАМ И ЈАС НА ОБИЧНИТЕ СМРТНИЦИ

Следна статија

НЕ СЕ НАЈАДОВТЕ НА ОКТОПОДИ, АМА УСТИТЕ ВИ СЕ ПОЛНИ СО СОЛИДАРНОСТ

Најново од Ваш став

Игра на ниски страсти

Fb статус на Никица Корубин Дека политиката е врвна вештина која бара многу знаење, искуство, традиција

Целосна независност

Facebook статус на Никица Корубин Независноста е комплетна кога си свесен за неа. И за нејзиното