ПОРАНЕШЕН РОМАНСКИ МИНИСТЕР ДОБИ 3 ГОДИНИ ЗАТВОР

//

Поранешниот министер и сенатор на владејачката Социјалдемократска партија во Романија денеска беше осуден на три години затвор за злоупотреба на службената должност. Пресудата е конечна и не може да се поднесе жалба.

Дан Шова беше осуден по обвинувањето дека барал по 5,000 евра месечно за да помогне во склучувањето на договор помеѓу државна компанија и приватна адвокатска фирма. Судот пресуди од Шова да бидат конфискувани и  100.000 евра.

Врховниот суд на Романија исто така, го осуди поранешниот шеф на државната компанија Михаил Балан на три години условно затвор и 60 дена бесплатна работа во корист на општеството.

Против Дан Шова, кој е близок со поранешниот премиер Виктор Понта, се поднесени и други тужби  под обвинение поткуп, фалсификување документи, перење пари и затајување данок.Неодамна, Дан Шова и Виктор Понта беа ослободени од прв степен по обвинувањата за лажни декларации, соучество во даночните измами и перењето пари во случајот Турчен-Ровинари.Претходна статија

ИНФОРМАЦИЈА ЗА КОНКУРСОТ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ УЧЕНИЦИ ВО ЈАВНИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

Следна статија

КРИВИ СТЕ ВИЕ ПОЛИТИЧАРИТЕ, НЕ СЕ ЛУЃЕТО!

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи