Русија никогаш не ги промени своите империјални аспирации кон нашата земја

/

Facebook статус на Елисавета Белобрадова- Летящата козила Ерато

Бугарскиот народ нема братски народи. Има соседи, партнери, земји кои се непријателски настроени и непријатели. Овие категории, дури и соседите, се менуваат во текот на историјата.
Само Русија никогаш не ги промени своите империјални аспирации кон нашата земја.
Луѓето ја сменија картата на светот, создадоа нови сојузи, ставија крај на светските војни, поранешните непријатели сега се први партнери.
Само Русија продолжува да не турка со стапот меѓу рамениците и да не малтретира.
И секој што ја знае механиката на злоупотреба и како е да се биде жртва може да го види тоа

Онаа наша потреба постојано да се извинуваме и да објаснуваме дека ја сакаме руската култура. Зошто секогаш треба да објаснуваме дека ја сакаме само оваа култура? Затоа што ни е вкоренето во главата да даваме објаснувања, да се наведнуваме, да се правдаме.

Да размислуваме за душата на Русинот, за тоа колку била голема. Не знам кој одлучил за ова, но тоа е малку како да немаш што убаво да кажеш и за да не молчиш, велиш „Ама барем душата му е голема“.Да се ​​плашиме, да се плашиме, да се плашиме – дека ќе ни ги сопрат гасот, нафтата, сонцето, дождот, воздухот, ако дури си ја отвориме устата.

Вистината? Никој не ја затворил руската амбасада. Само малку реципроцитет и малку шпиони (и градинари и балетски учители). Разбирам дека од ова се прави скандал со елементи на директни закани, но ве молам не плашете се, ова е насилство. Нема друг начин – мора да го избркате насилникот од вашата куќа за да се опоравите.
А што се однесува до самото гонење – тешко можеше да биде поконфузно, слабо комуницирано и неприфатливо. Но, така е, кога се раскинува со насилниците – тоа не оди мазно.

Претходна статија

Туѓа влада

Следна статија

Потрага по идентитетот

Најново од Ваш став

Во „име“ на народот

Facebook статус на Никица Корубин “Народот” е најприсутен во јавниот говор, деновиве. Сите се повикуваат на

Живот во мит

Fb статус на Никица Корубин Што подразбираме кога ќе кажеме Македонија и Македонски е прашањето со