ФРОДЕМ бара претседателот и Владата да предложат резолуција во ОН за признавање на Македонија под уставно име

//

ФРОДЕМ и професорот Игор Јанев ги повикуваат претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов и премиерот Зоран Заев да поднесат предлог-резолуција до Обединетите нации

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија не може да тргне напред сè додека патриотите се во затвор

//

Десетици уставобранители се наоѓаат во Шутка, додека владините претставници по соседството лицитираат со македонската историја и иднина, велат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Од

Повеќе

Втор ден Божиќ: Православните христијани го слават празникот Собор на Пресвета Богородица

//

Православните христијански верници денеска го празнуваат празникот Собор на Пресвета Богородица – втор ден Божиќ… (Прочитајте го целиот напис овде)

Повеќе