Бугарското МНР со позиција за уништените бугарски воени гробишта кај кавадаречко

//

„За Бугарија од големо значење е прашањето за зачувувањето на бугарското културно наследство и на бугарските воени гробишта на територијата на РС

Повеќе

(Видео) Каракачанов бара реакција од Бугарија за уништените гробови на 400 бугарски војници крај Дреново, кавадаречко

//

Лидерот на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов го повика шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев да побара објаснување од в.д. амбасадорот на РС Македонија

Повеќе

Добре Митрев: РС Македонија треба да ги признае Бугарите, инаку нема да има решение на проблемот со Бугарија

//

„Додека РС Македонија не признае дека на нејзина територија живеат и Бугари, нашите односи засекогаш ќе останат такви какви што се во

Повеќе